Шумоизолация на стена в ново жилище

image
  • Клиент:Частен клиент
  • Категория:Жилищни сгради
  • Дата:2020 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Проектиране, доставка и монтаж на звукоизолация на стена
  • Локация:гр. София, България

Задание за шумоизолация на стена в нов апартамент

Екипа на Acoustic Force, беше нает, да изготви проектно становище за шумоизолация на апартамент от новопостроена жилищна сграда. Негативният опит на клиента, в предишното му жилище, беше една от главните прични за поставяне на високи изисквания по отношение на звукоизолацията на стените със съседния апартамент. За него беше изключително важно проектираната звукоизолация да бъде с минимална дебелина и максимална ефективност, с цел запазване на габаритните размери на помещението. За да намерим най-удачното решение за проблема подходихме стъпка по стъпка. Първо подробно анализирахме чертежите, които клиента ни предостави, след това нашия главен инженер акустик направиха оглед на място. На база, на който бе поставена обективна оценка, спрямо която предприехме конкретни действия по поставената задача.

Предписание и изпълнение на шумоизолацията

След обстоен анализ на резултатите от изследването и посещението на място, беше взето решение да се предложи само висок клас звукоизолация на стената, която граничи със съседния апартамент. Звукоизолация на таван, който да редуцира въздушния шум беше предложен стандартен окачен таван от гипсокартонени плоскости. Причината за това решение беше, че стената е със значително по-ниска звукоизолация и има разбираемост на речта между двата апартамента.

Беше взето решение да бъде изпълнена звукоизолация на стена със система NIVELATOR SOUND. Тя може да бъде изпълнена със дебелина от 60мм и да постигне звукоизолация на тухлена стена 60dB. Взимайки под предвид, степеннта на звукоизолация на стената

Клиента ни се съгласи с предложението и реши да продължим съвместната работа и във фазата на реализиране на предписанията.

image

Финални резултати

Като една от най-отговорните работи звукоизолацията на стената, беше бъзложена на екипа на Acoustic Force. Процеса по доставката и монтажа на шумоизолацията на стена, която беше с площ от 17кв.м. беше реализирана за един работен ден. Проектът беше изпълнен с минималното отклонение от 2мм. След завършване на стената, клиента пожела да направим тест на място за ефективността на звукоизолацията. Резултатите бяха впечатляващи! Успяхме да надминем очакванията на клиета, като между двете помещения, битов шум от говор и викове не се чуваше при пълна тишина. Шумоизолационните характеристики на стената бяха преизпълнени. Така завършихме успешно поредното си начинание. Клиента ни беше доволни от крайния резултат, а екипът ни за пореден път показа, че може да се справи във всяка ситуация. Разгледайте и останалите ни проекти!

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.