Шумоизолация на компресор

image
  • Клиент:Алтех Технолоджи ЕООД
  • Категория:Шумоизолация на компресор
  • Дата:2020 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Проектиране и доставка
  • Локация:гр. София, България

Какво търсеше клиента ни?

Алтех Технолоджи ЕООД е инженерна фирма, вносител на широка гама от копресорни машини за пречистване на отпадни води. Те се обърнаха към нас със задание да проектираме шумоизолационна кутия за широка гама от тяхните копресорни машини, които да предлагат на техни клиенти в България и Европа. Важно за тях беше машината да не затруднява своята работа, като и се осигурява необходимото охлаждане и в допълнение с това да се редуцират звуковите нива до минимални.

Как подходихме към проблема

След анализ на машината и запознаване с техническите ѝ характеристики екипът ни се зае да изготвни проектно решение. На база на това решение беше предложен дизайн на кутията с вътрешни облизоцки от шумоизолационна мембрана ViscoLAM и шумоизолационен панел ChovaPREN . Детайлни чертежи и инструкции за полагане бяха изпратени на клиета, за да реализира сам шумоизолационната кутия. За осигуряване на необходимия въздухопоток, беше предвидено да се инсталира канален вентилатор с външно захранване, свързан със сензори за температура.

image

Финални резултати

Предоставения дизайн на шумоизолационната кутия за компресори дава възможност за постигнае на високи нива на шумоизолация при наличие на големи отвори за охлаждане. Това се постига, чрез разделение на кутията на три камери, които да изиграят роля в погасяването на звуковите влълни. " След реализация на шумоизолацията на компресора, резултатите бяха впечатляващи." Споделя клиента. Редукцията на звуковото ниво е отчетена с над 25dB, при наличие на отвори за охлаждане. Машината работи без никакви затруднения и загрявания денонощно. За допълнителна сигурно са инсталирани топлинни дачици и принодителна вентилация за аварийни случаи. Екипа на Acoustic Force отново показа професионализъм и реализира един страхотен проект.

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА