Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Шумоизолация със системите Elastic control и Nivelator UP

Предизвикателството

Частно лици се свърза с екипа на Acoustic Force с поръчка за експертно становище и поставяне на шумоизолация. Клиентът е имал негативен предишен опит с шума в жилищни сгради, Затова решава да вземе превандивни мерки за звукоизолацията, преди нанасянето си в ново жилище, което е етаж от многофамилна къща. Проблемът, пред които нашият екип се изправи беше наличието на звуци от различно естество, тъй като таванската плоча между вторият и третия етаж беше твърде тънка (около 8см). При направено измерване се останови, че таванът на една от стаите е с денивелация стигаща до 15 см от най-ниска до най-висока точка. Четири от стените също се нуждаеха от звуковотретиране.

Нашето решение

След оглед на място, екипът на Acoustic Force стигна до решение, че трябва да се направи звукоизолация на всички тавани, както и на четири стени. На таваните се поставиха системите Elastic control в комбинация с Nivelator UP. UP.

 

ELASTIC CONTROL е ефективна в широко честотен диапазон от 100 до 5 000 Hz , покрива звукови налягания от аудио системи и нискочестотни шумове. Специално подбраните силиконови окачвачи на компания Senor ѝ позволяват да варира в избора на дебелина, което я прави подходяща за всеки индивидуален случай. Чрез използването на висок клас минерална вата, се покриват нормите за акустични характеристики и екологично чист продукт.

 

NIVELATOR UP е система от шумоизолационни панели, високоефективна при провисвания на тавански плочи, които са по-големи от 10мм. Тя е най-подходящата система за шумоизолация на тавани с минимална дебелина. Предназначена е за тънки тавански плочи и гредореди или там, където елементът е със занижени звукоизолационни характеристики, а разстоянието е ограничено.

Изпълнението

На стените монтажната група на Acoustic Force постави системата NIVELATOR SOUND , предназначена за увеличаване на шумоизолацията на повърхности от газобетон, керамична тухла и гипсокартон. Тя използва висок клас метални профили, и еластични окачвачи на испанската компания Senor. Минералната вата на системата покрива нормите на акустични характеристики.

 

Резултатът

В края на всяко предизвикателство, с което се справяме, извършваме финални измервания за отчитането на постигнатите резултати. Този проект не направи изключение. След монтирането на системите Nivelator Sound, Elastic control, и Nivelator UP, регистрирахме спад в нивото на шума. Измерванията ни показаха понижаване на шума с 90% спрямо първоначалните данни.

Успешно завършихме още един предизвикателен проект, който добавяме към богатото си портфолио.

Шумоизолация със системите Elastic control и Nivelator UP

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване