Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Шумоизолация на компресор

Предизвикателството

Алтех Технолоджи ЕООД е инженерна фирма, вносител на широка гама от копресорни машини за пречистване на отпадни води. Те се обърнаха към нас с поръчка за проектиране на мултифункционнална шумоизолационна кутия, в която могат да се поставят различни модели от копресорни машини. Важно беше машината да не затруднява своята работа, за да и се осигурява необходимото охлаждане, и в допълнение с това да се редуцират звуковите нива до минимални.

Нашето решение

След анализ на машината и запознаване с техническите ѝ характеристики екипът ни се зае да изготвни проектно решение. На база на това решение беше предложен дизайн на кутията с вътрешни облицовки от шумоизолационна мембрана ViscoLAM и шумоизолационен панел ChovaPREN . Детайлни чертежи и инструкции бяха изпратени на клиента, за може да сглоби сам шумоизолационната кутия. За осигуряване на необходимия въздухопоток, беше предвидено да се инсталира канален вентилатор с външно захранване, свързан със сензори за температура.

Изпълнението

Предоставеният дизайн на шумоизолационната кутия за компресори, дава възможност за постигнае на високи нива на шумоизолация при наличие на големи отвори за охлаждане. Това се постига, чрез разделение на кутията на три камери, които да изиграят роля в погасяването на звуковите влълни. ” След реализация на шумоизолацията на компресора, резултатите бяха впечатляващи”-споделя клиентът. Редукцията на звуковото ниво е отчетена с над 25dB, при наличие на отвори за охлаждане. Машината работи без никакви затруднения и загрявания денонощно. За допълнителна сигурност са инсталирани топлинни дачици и принудителна вентилация за аварийни случаи. Екипът на Acoustic Force отново показа професионализъм и реализира един страхотен проект.

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване