Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Шумоизолация в индустриално производство

Предизвикателството

Фирма ”Гласко” е утвърдена марка в обработката на стъкло вече над 20 години. Работят със съвременни технологии и машини, разработват нови пазари, дейности и услуги. Материалната база на фирмата се намира в итдустриялната зона на град Търговище.

 

Оплакванията на клиента, когато се обърна към Acoustic Force, бяха свързани с високи нива на шум, предизвикан от две вентилаторни турбини, част от поточна линия за закаляване на стъкло на фирма”Гласко”ООД. Клиентът пожела да бъде извършен оглед и да бъде предложено най-доброто и иновативно решение за справяна с проблема.

 

След направения оглед, екипът на Acoustic Force намери успешно и икономично решение, чрез проектиране на метална кабина, която обхваща и двете турбини. Проектът беше изготвен от инж. Александър Киречев.

Нашето решение

След огледа на място и анализ на ситуациата, за клиента се създаде индивидуален технически проект и подробен доклад за изготвянето на метална шумоизолационна кабина.

 

На Acoustic Force беше възложено изготвянето на технологията. Монтажът на съоръжението беше извършен от Ircon Ltd.

Изпълнението

Направихме контролно измерване на шума в няколко различни точки, а резултатите надминаха очакваните, като бяха отчетени 5 децибела по-ниски нива на шум.

 

Ефектът от технологията на металната кабина е, че намаля шума от вентилаторните турбини с 45 децибела.

 

По този начин спомогнахме за постигането на нормални работни температури на вентилаторните турбини. Покрихме нормативние изисквания на показателите за шума в околната среда и на работното място.

Резултатът

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване