Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Звукоизолация стена жилищен апартамент

Предизвикателството

Частен клиент потърси екипа на Acoustic Force, поръчвайки ни да изработим проектно становище за шумоизолация на апартамент в новопостроена жилищна сграда. Клиентът постави пред нас високи изисквания по отношение на звукоизолацията на стените със съседния апартаменти, както и подовата изолация. Основното изискване към нас беше звукоизолацията на стените и пода да бъде с минимална дебелина, с цел запазване размерите на помещението. Както с всеки един проект подходихме с внимание и професионализъм и към този. От нашия екип се изискваше да намерим най-удачното решение за проблема. За тази цел подходихме стъпка по стъпка. Нашите експерти направиха оглед на помещението. На база, на който бе поставена обективна оценка, спрямо която предприехме конкретни действия по поставената задача.

Нашето решение

За да реализираме успешно поставените изисквания, направихме необходимите измервания. Въз основа на получените резултати и съобразно поставените от клиента изисквания, изготвихме проект, който включваше следните стъпки:

На две от стените в апартамента поставихме шумоизолационна система NIVELATOR SOUND;

За стената, на която се реализират всички системи за един ден, изготвихме специален детайл, който отговаряше изцяло на всички технически и технологични изисквания;

По отношение на шумоизолацията на пода предвидихме решение, включващо посипка от гранули от керамзит, комбинирано с гипсофазерни плоскости и звукоизолационна мембрана.

Клиентите ни се съгласиха с проектните предложения и решиха да продължат съвместната работа и във фазата на реализиране и поставяне на предписанията.

Изпълнението

Цялото проектно предложение беше реализирано от екипа на Acoustic Force. По време на работата извършихме редица контролни посещения на обекта, за да проверим заложените параметри. Крайният резултат беше превъзходен. Проектът беше изпълнен с минималното отклонение от 2мм. Шумоизолационните характеристики от своя страна бяха преизпълнени. Така завършихме успешно поредното си начинание. Клиентите ни бяха доволни от постигнатия резултат, а екипът ни за пореден път показа, че може да се справи във всяка ситуация. Разгледайте и останалите ни проекти!

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване