Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Звукоизолационни завеси за зали

Предизвикателството

Високо уважаната компания АТЕНДИА , се свърза с екипа на Acoustic Force, за да потърси професинално подобряване на звукоизолация между две зали за обучения и трейнинги, където е монтирана подвижна стъклена стена. Преди намесата на нашия екип, провеждането на две обучения едновременно в двете зали беше невъзможно, въпреки поставената стена. За клиета беше изключително важно, да бъдат постигнати максимални резултати за увеличаването на звукоизолацията между помещенията, без да бъдат правени ремонти дейности. Нашия екип подходи много отговорно към поставените изисквания и първо извъши оглед на място, за да анализира и даде становище по отношение на причините за понижената изолация.

Нашето решение

След обстоен анализ на резултатите от посещението на място, беше предоставен подробен доклад, описвайки всички проблемни точки и давайки решение за тях. Екипът ни предложи два варианта за решаване за проблема. Първото предложение беше свързано с демонтаж на съществуващата стъклена преграда и направа на нова, която да е висок клас и да покрива изискванията. Втория вариант беше да бъдат изработени звукоизолационни завеси, които редуцират звуковото ниво с 3dB до 5dB. За двата варианта беше представено бюджетно решение, с което да се вземе най-доброто решение. Екипа на АТЕНДИА взе решение да се изпълни проектното решение с звукоизолационните завеси, въпреки по-ниската им ефективност.

Изпълнението

Изработката, доставката и монтажа на звукоизолационните завеси беше бъзложена на екипа на Acoustic Force. Процеса по доставката беше предизвикателство пред нашия екип, защото то се извършваше по време на усложнената епидимична обстановка в страната. Въпреки това екипа ни се справи в поставения срок и спази всички договорени ценови рамки. Звукоизолационните завеси бяха поставени на алуминиеви релси, които да имат необходимата преносимост и да позволят лесното преместване.

 

След завършването на проека за звукоизолационни завеси, бяха проведени акустични тестове, за установяване на ефективността на завесите. Беше отчетена разлика в звуковите нива с завеси и без завеси от 4.5dB. Клиетите ни останаха изключително доволни от резултатите и сега с раздост споделят, че използват двете зали едновременно, без те да си пречат една на друга. Разгледайте и останалите ни проекти!

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване