Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Звуко и шумоизолация в жилищни сгради

Acoustic Force предлага услуги в различни сектори. Като обекти това  могат да бъдат индустриални, офис, жилищни и обществени сгради. Всеки тип сграда изисква различен подход по отношение на справянето с шума. Ние и нашите екипи сме на разположение да удовлетворим потребността ви от спокойствие и тишина. Подхождаме към всеки проект напълно индивидуално, като началния етап е оглед на терена, последван от избор и изготвяне на оптимално решение за вашия казус.

Шумоизолация за стени

Шумоизолационните панели и системи за стени са разработени от Acoustic Force по модела на немски и испански системи за звукоизолация. Те са едни от най-тънките системи за шумоизолация от висок клас на пазара. Могат да се поставят/ монтират на тухлени или бетонни стени. Използват се в апартаменти, за да спрат шума от съседи, може да си използват и в звукозаписни студия. В зависимост от дебелината на повърхността, върху която се монтира, шумоизолацията може да е от 50 dB до над 65 dB.

В Acoustic Force сме разработили две основни системи за шумоизолация – NIVELATOR SOUND и NIVELATOR SOUND.

NIVELATOR SOUND

NIVELATOR SOUND е система за звукоизолация на стени в жилищни, обществени и индустриални сгради. Системата е подходяща за звукоизолация от въздушен шум, от говор и телевизия, където звуковото налягане е в диапазона 250 Hz – 5 000 Hz.

Специално разработения еластичен окачвач на испанската компания Senor, позволява лесно и устойчиво изправяне на новата шумоизолационна предстенна обшивка, като не прави компромис в механичните или в антивибрационните качества на връзката. Системата използва висок клас метални профили, формовани специално за този тип окачвач, като осигурява достатъчно ширина за правилния монтаж на гипсофазерните плоскости. Използването на синтетична вата за акустичен материал дава не само по-добри акустични характеристики, но и изпълнява нормите за екологично чист продукт. 

NIVELATOR SOUND осигурява достатъчна вътрешна топлоизолация без риск от конденз. Системата NIVELATOR SOUND може да бъде монтирана както от нашите монтажисти, така и от квалифицирани монтажни групи за сухо строителство.

MUSIC CONTROL

MUSIC CONTROL е система за звукоизолация на стени за музикални студиа, индустриални помещения и работилници. Системата е подходяща за звукоизолация от въздушен шум от машини и музикални уредби, асансьори и тръби, където звуковото налягане е в диапазона 50 Hz – 5 000 Hz. 

Специално разработения еластичен окачвач на испанската компания Senor, осигурява по-голяма въздушна междина, което води и до перфектни резултати при ниските честоти. Системата използва стандартни метални профили за този тип окачвач. Използването на висококачествена минерална вата за акустичен материал дава не само по-добри акустични характеристики, но и изпълнява нормите за екологично чист продукт. 

MUSIC CONTROL има и топлоизолационни свойства. Монтажът може да се осъществи от квалифицираните майстори на Acoustic Force или от квалифицирани монтажни групи за сухо строителство. Системата позволява монтирането на всякакъв тип окачени мебели, телевизорни стойки или картини. 

Шумоизолация за таван

В Acoustic Force сме разработили шумоизолационни системи за тавани. Използваме модела на немските и испанските системи за звукоизолация на тавани. Шумоизолационните системи могат да се поставят на различни повърхности: стоманобетонови; комбинирани метални; специализирани керамични конструкции; гредоред. Системите се използват при шумоизолирането на жилищното, общественото и промишленото строителство. Подходящи са за третиране на тавани в специализирани помещения, каквито са звукозаписните студия, зъболекарските кабинети и др. В зависимост от вида, дебелината на плочата и избора на система, шумоизолацията може да достигне от 62 dB до над 72 dB.

В Acoustic Force сме разработили четири системи за шумоизолация на таван. NIVELATOR UP и ELASTIC CONTROL, OMEGA UP, SPRING CONTROL. 

NIVELATOR UP е най-тънката система за звукоизолация на таван, която позволява нивелация до 40мм. Подходяща е за жилищни помещения с малка височина, където има провисване на таванската плоча и където е необходима звукоизолация от въздушен шум от говор или телевизия. Отлична изолация в честотния диапазон 250 Hz – 5 000 Hz.

 

Ключовата част при системата NIVELATOR UP е иновативният силиконов окачвач, който позволява обиране на неравности и перфектно задаване на ниво. Той е разработен от испанската компания Senor. Акустичната вата е специално подбрана със съпротивление на въздухопреминаване по-голямо от 5kPa.s/m2. Звукоизолационната плоскост, мембраната и гипс картона осигуряват необходимото тегло за постигане на най-ефективните звукоизолационни стойности на тази дебелина. 

 

Поради оставената въздушна междина и акустичната вата, която е с отлични топлоизолационни качества, системата осигурява достатъчна вътрешна топлоизолация без риск от конденз. Монтажът на системата е лесен и може да си извърши от квалифицираните монтажисти на Acoustic Force или от монтажни групи за сухо строителство.

ELASTIC CONTROL е звукоизолационна система за висок клас звукоизолация от въздушен шум. Предназначена е за студиа, индустриални сгради, ресторанти и дискотеки. Там където няма ограничения във височината, а се изисква висок клас звукоизолация. Отлична изолация в честотния диапазон 100 Hz – 5 000 Hz. 

 

Силиконовите окачвачи на испанската компания Senor, осигуряват необходимата сигурност, лесна нивелация и редуциране на вибрациите, които достигат до звукоизолационната плоскост. Въздушната междина се запълва с акустичната вата със съпротивление на въздухопреминаване по-голямо от 5kPa.s/m2. За осигуряване на необходимото тегло се използва звукоизолационната плоскост, мембрана и гипс картон за постигане на най-ефективните звукоизолационни стойности на тази дебелина. Поради оставената въздушна междина и акустичната вата, която е с отлични топлоизолационни качества, системата осигурява достатъчна вътрешна топлоизолация без риск от конденз. Системата ELASTIC CONTROL може да бъде монтирана както от нашите монтажисти, така и от квалифицирани монтажни групи за сухо строителство.

Шумоизолация на под

Шумоизолационните системи за под се проектират индивидуално според нуждите на клиента, денивелацията на подовата плоча, финишния слой на пода и предвидената подова настилка в новозакупено жилище (строеж).

 

Най – често използваната шумоизолация тип сух под F135 Vidifloor. Системата се използва, когато вече и поставената подова замаска и нивото на пода не може да се повдигне с повече. 

 

Системата се изпълнява с Каменна вата 120кг/м3 за под с дебелина 20мм и две гипсофазерни плоскости, от които едната е влагоустойчива с дебелина 12,5мм. Гипсофазерните плоскости ще бъдат използвани с  цел по–висока ефективност на системата и по-голяма здравина. 

 

Системата е с дебелина 45мм в най-изпъкналата си точка, без подовата настилка.

Шумоизолация тип Стая в стая

Това решение намалява тропането от съседа над вас и под вас.

 

Описаните типове звуци са характерни за структурния шум. Той се характеризира с висок интензитет и разпространение както по плочата на сградата, така и по цялата структура на сградата. В някои случаи можем да чуем как съседът отдолу тропа, а не само този отгоре. 

 

Решението за звукоизолация на този шум е едно от най-лесните, но и най-невъзможните при вече завършена сграда. Единственото ефективно решение за шумоизолация на жилището е да се работи при самия източник (съседа). Там вариантите за изолация са няколко, като най-лесният и най-ефективен е поставянето на дебел мокет, който да “смекчи” контакта с пода. Друг вариант е изграждането на нова система, тип “плаващ” под. Последен вариант, не по-малко ефективен, е поставянето на подложки (мембрани) против ударен шум под замазката или под финишния подов слой (ламинат, плочки или паркет).

 

Вариантите за редуциране на шума чрез шумоизолация в жилището на потърпевшия са ограничени в направата на система “стая в стаята”, при която трябва да се изолират тавана, стените и пода, а вратите и прозорците да се дублират. Много изследвания се правят в посока звукоизолация против ударен шум при потърпевшия, но засега няма система, която да показва задоволителни резултати.

Как работим?

Запитване - икона

Запитване

Отправете запитване за вашия проблем като се свържете с нас по телефона или електронната ни поща. Препоръчително е да изпратите снимки и размири на помещението.

01
Оглед на място - икона

Оглед на място

За всеки Ваш казус нашите инженери ще извършат БЕЗПЛАТЕН оглед на място. Те ще се запознаят със спецификите на Вашия казус, след което да Ви предложат най-добрия подход за разрешаването му.

02
Измерване - икона

Измерване

Acoustic Force ще ви предложи измервания по всички европейски стандарти в областта на акустиката, на музикални студия или конферентни зали в офиси, театри, кина и други.

03
Проектиране - икона

Проектиране

Нашите специалисти могат да проектират акустични панели специално за вашето помещение и да изготвят проект къде да бъде поставен вашият музикален спот. Също така се проектират различни съоръжения за индустриално обезшумяване.

04
Доставка и монтаж - икона

Доставка и монтаж

Acoustic Force предлага на своите клиенти производство, доставка и монтаж на предлаганите акустични материали, като винаги намира баланса между най-доброто качество и разумна цена.

05
Проектантски договор - икона

Проектантски договор

След изготвяне на проект или предписание, Acoustic Force предоставя услуга Мониторинг на качеството на вложените материали и техния правилен монтаж. По този начин ние гарантираме на своите клиенти очаквания от тях резултат.

06
Отчитане на крайните резултати - икона

Отчитане на крайните резултати

След приключване на проекта, Acoustic Force извършва измервания за валидиране на постигнатите резултати. Това се изпълнява винаги, когато е възможно.

07
02
Оглед на място - икона

Оглед на място

За всеки ваш казус нашите инженери ще извършат оглед на място, който се заплаща 60лв. и се приспада след това от стойността на поръчката. Те ще се запознаят със спецификите на вашия казус, след което да ви предложат най-добрия подход за разрешаването му.

04
Проектиране - икона

Проектиране

Нашите специалисти могат да проектират акустични панели специално за вашето помещение и да изготвят проект къде да бъде поставен вашият музикален спот. Също така се проектират различни съоръжения за индустриално обезшумяване.

06
Проектантски договор - икона

Проектантски договор

След изготвяне на проект или предписание, Acoustic Force предоставя услуга "Мониторинг" на качеството на вложените материали и техния правилен монтаж. По този начин ние гарантираме на своите клиенти очаквания от тях резултат.

Проекти

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване