fbpx

Шумоизолация със системите Elastic control и Nivelator UP

image
  • Клиент:Частен клиент
  • Категория:Жилищни сгради
  • Дата:2021 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Консултация и изпълнение на звукоизолация
  • Локация:гр. София, България

Шумоизолоция в жилище.

Частно лици се свърза с екипа на Acoustic Force с поръчка за експертно становище и поставяне на шумоизолация. Клиентът, е имал негативен предишен опит със шума в жилищни сгради. Затова решава да вземе превандивни мерки за звукоизолацията, преди нанасянето си, в ново жилище, което е етаж от многофамилна къща. Проблемът пред които нашият екип се изправи беше: наличието на звуци от различно естество, тъй като таванската плочата между вторият и третия етаж беше твърде тънка (около 8см). При направено измерване се останови, че тавана на една от стаите е с денивелация стигаща до 15 см от най-ниска до най-висока точка. Четири от стените също се нуждаеха от звуковотретиране.

Elastic control и Nivelator UP - Правилното решение

След оглед на място, екипът на Acoustic Force стигна до решение, че трябва да се направи звукоизолация на всички тавани и на четири стени. На таваните се поставиха системите Elastic control в комбинация с Nivelator UP. UP.

ELASTIC CONTROL е ефективна в широко честотен диапазон от 100 до 5 000 Hz. Покрива звукови налягания от аудио системи и нискочестотни шумове. Специално подбраните силиконови окачвачи на компания Senor ѝ позволяват да варира в избора на дебелина, което я прави подходяща за всеки индивидуален случай.. Чрез използването на висок клас минералнавата се покримат нормите за акустични характеристики и екологично чист продукт.

NIVELATOR UP е система от шумоизолационни панели, високоефективна при провисвания на тавански плочи, които са по-големи от 10мм. Тя е най-подходящата система за шумоизолация на тавани с минимална дебелина. Предназначена е за тънки тавански плочи и гредореди или там, където елементът е със занижени звукоизолационни характеристики, а разстоянието е ограничено.

На стените монтажната група на Acoustic Force постави системата NIVELATOR SOUND , предназначена за увеличаване на шумоизолацията на повърхности от газобетон, керамична тухла и гипсокартон. Тя използва висок клас метални профили, и еластични окачвачи на испанската компания Senor. Минералната вата на системата покрива нормите на акустични характеристики.
image

Финални резултати

В края на всяко предизвикателство, с което се справяме, извършваме финални измервания за отчитането на постигнатите резултати. Този проект не направи изключение. След монтирането на системите Nivelator Sound, Elastic control, и Nivelator UP , регистрирахме висок спад в нивото на шума. Измерванията ни показаха понижаване на шума с 90% спрямо първоначалните данни.

Успешно  завършихме още един предизвикателен проект, който добавяме към богатото си портфолио.

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.