fbpx

Шумоизолация на стена в ново жилище

image
  • Клиент:Частен клиент
  • Категория:Жилищни сгради
  • Дата:2020 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Проектиране, доставка и монтаж на звукоизолация на стена
  • Локация:гр. София, България

Задание за шумоизолация на стена в нов апартамент

Екипа на Acoustic Force, бе нает, да изготви проектно становище за шумоизолация на апартамент в новопостроена жилищна сграда. Негативният опит на клиента, в предишното му жилище, беше една от главните прични за поставяне на високи изисквания по отношение на звукоизолацията на стената със съседния апартамент. Беше изключително важно проектираната звукоизолация да бъде с минимална дебелина и максимална ефективност, с цел запазване на габаритните размери на помещението. За да намерим най-удачното решение за проблема подходихме стъпка по стъпка. Първо подробно анализирахме чертежите, които клиента ни предостави, след това нашия главен инженер направи оглед на място. На база, на който бе поставена обективна оценка, спрямо която предприехме конкретни действия по поставената задача.

Предписание и изпълнение на шумоизолацията

След обстоен анализ на резултатите от изследването и огледа на място, Екипът ни взе решение: да предложи висок клас звукоизолация на стената, която граничи със съседния апартамент. За да се редуцира въздушния шум беше предложен стандартен окачен таван от гипсокартонени плоскости. Причината за това решение е, че стената е със значително по-ниска звукоизолация и има разбираемост на речта между двата апартамента.

Инжинерът на акурстикфорс реши да изпълни звукоизолация на стена със системата NIVELATOR SOUND. Тя може да бъде изпълнена със дебелина от 60мм и да постигне звукоизолация на тухлена стена 60dB.

Клиента ни се съгласи с предложението и реши да продължим съвместната работа и във фазата на реализиране на предписанията.

image

Финални резултати

Като една от най-отговорните работи звукоизолацията на стената, беше бъзложена на екипа на Acoustic Force. Процеса по доставката и монтажа на шумоизолацията на стена, която беше с площ от 17кв.м. беше реализирана за един работен ден. Проектът беше изпълнен с минималното отклонение от 2мм. След завършване на стената, клиента пожела да направим тест на място за ефективността на звукоизолацията. Резултатите бяха впечатляващи! Успяхме да надминем очакванията на клиета, като между двете помещения, битов шум от говор и викове не се чуваше при пълна тишина. Шумоизолационните характеристики на стената бяха преизпълнени. Така завършихме успешно поредното си начинание. Клиента ни беше доволни от крайния резултат, а екипът ни за пореден път показа, че може да се справи във всяка ситуация. Разгледайте и останалите ни проекти!

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.