Acoustic Force - лого
Имаш въпроси?

Шумоизолация на стена в ново жилище

Предизвикателството

Екипът на Acoustic Force беше нает да изготви проектно становище за шумоизолация на апартамент в новопостроена жилищна сграда. Негативният опит на клиента в предишното му жилище, беше една от главните прични за поставяне на високи изисквания по отношение на звукоизолацията на стената със съседния апартамент. Беше изключително важно проектираната звукоизолация да бъде с минимална дебелина и максимална ефективност, с цел запазване на габаритните размери на помещението. За да намерим най-удачното решение за проблема, подходихме стъпка по стъпка. Първо подробно анализирахме чертежите, които клиента ни предостави, след това нашия главен инженер направи оглед на място. На база, на който бе поставена обективна оценка, спрямо която предприехме конкретни действия по поставената задача.

Нашето решение

След обстоен анализ на резултатите от изследването и огледа на място, екипът ни взе решение да предложи висок клас звукоизолация на стената, която граничи със съседния апартамент. За да се редуцира въздушният шум, беше предложен стандартен окачен таван от гипсокартонени плоскости. Причината за това решение е, че стената е със значително по-ниска звукоизолация и има разбираемост на речта между двата апартамента.

Инженерът на Acoustic Force реши да изпълни звукоизолация на стена със системата NIVELATOR SOUND. Тя може да бъде изпълнена със дебелина от 60мм и да постигне звукоизолация на тухлена стена 60dB.

Клиентът ни се съгласи с предложението и реши да продължим съвместната работа и във фазата на реализиране на предписанията.

Изпълнението

Като една от най-отговорните работи, звукоизолацията на стената беше възложена на екипа на Acoustic Force. Процесът по доставката и монтажа на шумоизолацията на стена, която беше с площ от 17кв.м., беше реализирана за един работен ден. Проектът беше изпълнен с минималното отклонение от 2мм. След завършване на стената, клиентът пожела да направим тест на място за ефективността на звукоизолацията. Резултатите бяха впечатляващи! Успяхме да надминем очакванията на клиента, като между двете помещения битов шум от говор и викове не се чуваха и при пълна тишина. Шумоизолационните характеристики на стената бяха преизпълнени. Така завършихме успешно поредното си начинание. Клиентът ни беше доволен от крайния резултат, а екипът ни за пореден път показа, че може да се справи във всяка ситуация. Разгледайте и останалите ни проекти!

Свържете се с нас

имейл - икона

Имейл адрес

info@acousticforce.bg

адрес - икона

Адрес

ул. „Русалийски проход“ 1B, 1407, гр. София

Направи запитване