fbpx

Шумоизолация на под в жилищен апартамент

image
  • Клиент:Частен клиент
  • Категория:Жилищни сгради
  • Дата:2020 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Консултация
  • Локация:гр. София, България

Задание за звукоизолация на стена

Частен клиент в град София се обърна към екипа на Acoustic Force с искане за консултация. Въпросът му беше свързан с най-доброто решение за шумоизолация на апартамент. А конкретният казус е относно звукоизолация на под против въздушен и ударен шум между собствения апартамент и съседен такъв, намиращ се на долния етаж. Задачата беше любопитна и ние се заехме с решаването ѝ.

Конкретните мерки, които са предприети

Първата крачка, на екипа ни, беше да се запознае подробно с архитектурните чертежи. След като ги разгледахме поискахме да разберем конкретните изисквания на клиента. Той държеше на пода да се реализира звукоизолационна система и подово отопление. В резултат на получената информация експертите на Acoustic Force направиха препоръка за реализиране на различни по вид системи за отделните помещения в апартамента. За спалните, където изискванията към звукоизолацията са повишени, предложихме система, която включва звукоизолация от ChovAPREN в комбинация с термо подложка ChovATERMO. Нейната задача е да осигури необходимата термоизолация на подовото отопление. След тези две предложения поставихме и самото подово отопление, което завършихме с помощта на замазка.

image

Финални резултати

Нашия екип предложи иновативни и функционнални решения, които се приеха от клиента. Той определи препоръките ни като максимално ефективни в конкретната ситуация и спрямо предоставения бюджет. По време на осъщестяването на проекта, нашите експерти проследиха на място и със снимки цялостната инсталация на доставените материали. В края можем да кажем, че поставяме този проект в графата на успешно реализираните начинания. Прочетете още за подходите на нашата работа и различните казуси, които успешно сме разрешили в раздел “Обекти”!

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.