fbpx

Шумоизолация на еднофамилна къща

image
  • Клиент:Частен клиент
  • Категория:Жилищни сгради
  • Дата:2019 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Консултация и изпълнение на звукоизолация
  • Локация:гр. Пловдив, България

Задание за шумоизолация на еднофамилна къща

Частен клиент се свърза с екипа на Acoustic Force с молба за експертно становище относно шумоизолация против ударен шум между два етажа в новоизградена дървена еднофамилна къща. Семейството се оплаква от импулсен дразнещ шум между първия и втория етаж, причинен от нормалното движение на етажа. Нашият екип се зае с обследване на казуса и даде своето експертно предложение за решение на проблема, позовавайки се на обективна оценка, до която стигнахме благодарение на обстоен оглед на терена и специализирани измервания.

Конкретните мерки, които са предприети за шумоизолация на еднофамилна къща

Първата стъпка в изготвянето на плана за шумоизолацията на еднофамилната къща, бе посещение на обекта. Благодарение на обстойния оглед и специализирани измервания екипът ни успя да направи оценка на звукоизолацията на съществуващия под. Установихме, че поради конструктивни причини дървените греди и плочи са свързани твърдо. По този начин по тях се осъществява предаване на всяка една стъпка под формата на структурен шум в цялата еднофамилна къща. След тази констатация направихме професионални изчисления и замерванията на базата, на които изготвихме препоръка за реализиране на звукоизолация посредством звукоизолационна система по детайл. Този детайл се състоеше от еластична репренена подложка ChovAPREN в комбинация с мокет.

Нашите услуги освен изготвянето на проект, предлагат и цялостното му изпълнение. То включва  доставката и монтажа на предложените материали и системи ,под ръководството на експерти, и отчитане на крайните резултати. Отправихме ценово предложение за доставка и монтажа на системата. Клиентът се съгласи с условията, а ние реализирахме проекта в рамките на три работни дни. Заложихме на качественото изпълнение в комбинация с разумна цена. За целта подбрахме най-добрите материали, а нашите професионалисти извършиха монтажа по безупречен начин.

image

Финални резултати

В края на всяко предизвикателство, с което се справяме, извършваме финални измервания за отчитането на постигнатите резултати. Този проект не направи изключение. След като поставихве предложената система, отчетохме огромен спад в нивото на шумовете от стъпване, тичане и местене на мебели. Измерванията ни показаха понижаване с 90% спрямо изходното положение. Отчетохме също, че системата понася всички натоварвания от мебели и редуцира ефективно структурните натоварвания. Така напълно успешно  завършихме още един предизвикателен проект, който с радост добавяме към богатото си портфолио с успехи.

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.