fbpx

Шумоизолация в индустриално производство

image

Изискванията на клиента

Фирма ”Гласко” е утвърдена марка в обработката на стъкло вече над 20 години. Работят със съвременни технологии и машини, разработват нови пазари, дейности и услуги. Материалната база на фирмата се намира в итдустриялната зона на град Търговище.

Оплакванията на клиента когато се обърна към Acoustic Force бяха свързани с високи нива на шум предизвикан от две вентилаторни турбини, част от поточна линия за закаляване на стъкло на фирма"Гласко"ООД. Клиента пожела да бъде извършен оглед и да бъде предложено най-доброто и иновативно решение за справяна с проблема.

След направения оглед екипът на Acoustic Force намери успешно, и икономично решение чрез проектиране на метална кабина, която обхваща и двете турбини. Проектът беше изготвен от инж. Александър Киречев.

Как подходихме към проблема

След огледа на място и анализ на ситуациата, за клиента се създаде индивидуален технически проект и подробен доклад за изготвянето на метална шумоизолационна кабина.

На Acoustic Force беше възложено изготвянето на технологията. Монтажа на съоръжението беше извършен от Ircon Ltd.

image

Финални резултати

Направихве контролно измерване на шума, в няколко различни точки, резултатите надминаха очакваните, бяха отчетени 5 децибела по-ниски нива на шум.

Ефектът от технологията на металната кабина е , че намаля шума от вентилаторните турбини с 45 децибела.

С което спомогнахме за постигането на нормални работни температури на вентилаторните турбини. Покрихме нормативние изисквания на показателите за шума в околната среда и на работното място.

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА

Разгледайте и другите ни проекти.