fbpx

Виброизолация на хидравлична преса за полиуретан

image
  • Клиент:ТЕД БЕД ЕАД
  • Категория:Индустриални сгради
  • Дата:2019 г.
  • Статус:Завършен
  • Вид услуга:Виброизолация
  • Локация:гр. Ловеч, България

Задание за виброизолация на хидравлична преса за полиуретан

ТЕД БЕД ЕАД е водещ производител на матраци, легла, системи за спане и аксесоари за спалня. Фирмата има зад гърба си повече от 20 години опит в тази сфера.

ТЕД БЕД отваря новата си фабрика в индустриална зона Пловдив през 2018 г., като разполага на територията ѝ иновативни машини за формоване на полиуретанови изделия. По покана на нашите партньори от Спектри ЕООД , ние от Acoustic Force имахме активно участие в разработката на проект за виброизолация на хидравлична преса за полиуретан, разположена на ниво 2 от индустриалното хале.

Проблемът, за който се налагаше да бъде решен, беше свързан с вибрациите, породени от пресата. Работниците, намиращи се в нейния периметър, ги усещат като разлюляване на подовата плоча. Това не беше единственият дискомфорт. В пространството под машината са разположени офиси, които също чуват и усещат вибрацията. Това нарушава комфорта и води до загуба на концентрация от страна на служителите.

Задачата, с която се заехме беше да предложим най-бързото и ефективно решение за редуциране на вибрациите и привеждането им до допустимите норми.

Какви действия предприехме за виброизолация на хидравлична преса за полиуретан

Стартирахме своята работа по виброизолация на хидравлична преса за полиуретан с обстоен оглед, за да се запознаем с конкретиката на проблема. С помощта на прецизна апаратура нашите експерти извършиха измервания на вибрациите на плочата. Това беше направено в процеса на работа на хидравлична преса за полиуретан. Събраните от измерването данни се отнасят за ускоренията и преместванията на подовата плоча в честотния диапазон 0–63Hz.

Последва прецизен анализ на получените данни. Следващата предприета от нас стъпка беше да съберем достатъчно информация относно теглото и броя на стъпките на машината. В резултат на наученото подбрахме най-добрите вибро подложки с ефективност на гасене на вибрациите от 75 до 90% в зависимост от честотата.

Инсталирахме предложените подложки под всяка стъпка на машината. След поставянето им нивелирахме прецизно машината. Целта на всичко това беше да постигнем оптимално комфортна и безопасна среда на работа за служителите на фирмата, опериращи с хидравличната преса, както и за онези, упражняващи своите работни занимания в офисите.

image

Финални резултати

В края на всяка дейност, с която се заемаме, задължително правим проверка на качеството. След монтажа на всички елементи, направихме няколко теста, с които проверихме изправността на работа на машината. С помощта на тестове измерихме и вибрациите на плочата. Всичко това ни помогна да отчетем редукция на вибрациите до 90%, като измерените данни отговарят на нормите за жилищни сгради. Съвместната работа с ТЕД БЕД ЕАД и Спектри ЕООД доведе до отлични резултати, с които определено сме наистина горди.

image
image
image

КАКВО СПОДЕЛЯ КЛИЕНТЪТ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ПРОЕКТА